Foto met dank aan Joana Petrova

Ingrediënten Voor 4-6 porties

  • 200 g Bulgaarse witte koekaas, verkruimeld
  • 60 g roomkaas, ricotta of kwark
  • 100 g Bulgaarse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1 el gehakte verse peterselie, dille en munt
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Ingrediënten voor decoratie

  • olijfolie
  • grof gehakte walnoten
  • Rode paprikavlokken
  • saffraan
  • Verse peterselie, dille, muntblaadjes

Routebeschrijving

Alle ingrediënten voor de dip worden in een keukenmachine gemengd en vermalen tot er een pasta ontstaat. Pas wel op met het zout, want de kaas kan behoorlijk zout zijn!
Als het klaar is, doe je het in een pot of doos met deksel en bewaar je het 3-4 dagen in de koelkast.
Voor het serveren kun je het besprenkelen met olijfolie en een combinatie maken met walnoten, rode peper, saffraan en verse groene kruiden.
Het is geschikt om te serveren met verse of geroosterde groenten, met crackers, soepstengels of geroosterd brood.

Wijn suggestie

Tsarev Brod Riesling Amber Oogst

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.