2019

Prisoe Signature Cabernet Sauvignon

Aantrekkelijke Cabernet Sauvignon met intensieve pruimenaroma’s aangevuld met middelhoge zuurgraad en matig hoge tannine.

 13,95 /750ml

Op voorraad

PROFILE

Droog, Matige zuurgraad, Vol

VARIETAL

100% Cabernet Sauvignon

REGIO

Zwarte Zeekust (Noord)

Oorsprongsbenaming

BGA Donauvlakte, Beloslav, dorp Strashimirovo

ALCOHOL

14.5% vol.

HOE TE DIENEN

warm (15°C tot 18°C)

100% Cabernet Sauvignon

Over de wijn

Ben je klaar voor een beetje mysterie? We onthullen een buitengewone Zwarte Zeekust, maar we hebben zo’n ongelooflijke deal dat we de naam gewoon kunnen ondertekenen. Zet je schrap voor een uniek proefavontuur met dit juweeltje, waar de uitzonderlijke mineraliteit je nieuwsgierigheid zal prikkelen. Deze mysterieuze wijn is afkomstig van Prisoe-wijngaarden, een landgoed dat onder de radar vliegt als een “verborgen juweeltje” en een kleine boetiekwijnmakerij die slechts een paar duizend kisten per jaar produceert. Achter deze wijn staat de bekende wijnmaker Stefan Baltadzhiev en zijn familie. Hij gebruikt zijn expertise om wijnen te produceren die pure, terroir-gedreven specificiteiten en kenmerken uitdrukken.

Passend eten

Combinatie met eten

delicate eendenborst, kalkoenvlees op smaak gebracht met olijfolie en kruiden

Gebakken aubergines met gekarameliseerde uien

Gestoofde shortribs, gegrilde biefstuk of aangebraden portobello-champignons.

Wijnspecificaties

Aantekeningen van de wijnmaker

Deze wijn toont een rijke neus met gelifte hibiscus en tonen van zwart fruit. De ingang in de mond onthult een royale expressie van donker fruit, met zwarte moerbei, hartig wild kruid en een ijzerhoudende mineraliteit. Prachtig uitgebalanceerd en heerlijk benaderbaar nu en zal in de loop van de tijd blijven evolueren en verbeteren. In de afdronk vinden we een aangename mineraliteit en peperigheid die lang op onze tong blijft hangen.

Andere suggesties…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.