2020

Prisoe Signature Chardonnay

De body van deze authentiek gemaakte Chardonnay is dicht en sappig met een gevoel van rijp geel fruit en eiken accenten.

 13,95 /750ml

Op voorraad

PROFILE

Zout, Droog, Mineraliteit

VARIETAL

100% Chardonnay

Oorsprongsbenaming

BGA Donauvlakte, Beloslav, dorp Strashimirovo

REGIO

Zwarte Zeekust (Noord)

ALCOHOL

13.5% vol.

HOE TE DIENEN

iets warmer (7°C tot 10°C)

DECANTEREN

15-20 min.

100% Chardonnay

Over de wijn

“Het gaat meer om de plek dan om de druif”. Het is een verfrissend delicate droge wijn met hints van citrus en zoute afdronk. Prisoe produceert wijnen met een enorm karakter, getemperd door de zwarte zeebries en kalkrijke bodems met minerale tonen en uitgesproken zuren. Van een koud jaar lijkt die frisheid al dat minerale karakter en al die krachtige zuurgraad te onderstrepen, evenals die zoute kant die hier duidelijk te zien is. Dit is een geval van de plaats die zijn stempel drukt op een wijn die als een pijl is. De wijngaarden liggen in de buurt van het Pobiti Kamani-gebied, niet ver van Varna. Deze wijngaard heeft enkele van de meest indrukwekkende Chardonnays van de kust van de Zwarte Zee, die wedijveren met enkele van de groten. Deze Chardonnay met een koel klimaat is hoe een Chardonnay hoort te smaken, vers fruit, verrukkelijke zuren, fijne balans en een sterke zoute afdronk.

Passend eten

Combinatie met eten

Gefrituurd kippictogram gebraden kip,
Het pictogram van vissen Gegrilde zeevruchten met subtiele korst van zout en peper
Het pictogram van de aardappel Aardappelen met knoflook en cayennepeper

Wijnspecificaties

Aantekeningen van de wijnmaker

De lichte mineraliteit in het aroma komt sterk tot uiting in de smaak en wordt aangevuld met een aangenaam gehemelte, strelende romigheid, hazelnoottonen en het exotisme van mango, papaja en passievrucht. De smaak is zeer fris met balancerende tonen van zoete citrus – zoet sinaasappelsap, zoete vanille, witte chocolade en vlezige mispel. Bloemige en kruidige tonen zijn ook aanwezig in de smaak, met sint-janskruid voorop, gevolgd door linde en lavendel. Een uitstekende wijn, met een uitzonderlijk karakter en een zeer hoge mate van complexiteit.

Andere suggesties…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.