2021

Prisoe Signature Red Blend

Een interessante rode blend met een hoge mate van complexiteit, aangename mineraliteit en uitstekende balans.

 13,95 /750ml

Op voorraad

PROFILE

Hartig, Droog, Matige zuurgraad

GRAPE VARIETIES

Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc

Oorsprongsbenaming

BGA Donauvlakte, Beloslav, dorp Strashimirovo

REGIO

Zwarte Zeekust (Noord)

ALCOHOL

13.5% vol.

HOE TE DIENEN

iets warmer (18°C tot 21°C)

Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc

Over de wijn

De Red Blend van het Prisoe Family Estate heeft wortels die teruggaan tot de jaren 1970 toen Stefan en Maria Baltadzhievi verwaarloosd land veranderden in bloeiende wijngaarden.
Met de steun van hun kinderen blijft deze erfenis bestaan en worden wijnen geproduceerd die de toewijding van de familie en de nauwgezette landbouw weerspiegelen.
Deze unieke rode melange heeft een diep rood-paarse tint met rijpe smaken van bramen, appelhout en blauwe pruimen – perfect voor dagelijks genot of een cookout in de achtertuin. Drink nu tot en met 2025. De wijngaard heeft hoge minerale zandgronden en ontvangt constant verkoelende winden van de nabijgelegen Zwarte Zee.

Passend eten

Combinatie met eten

gegrilde groenten of pittige BBQ-kipschotel

vlees en gevogelte met verschillende sauzen

een verse pasta met champignons en room

Wijnspecificaties

Aantekeningen van de wijnmaker

Deze blend is zorgvuldig samengesteld met de variëteiten Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc, die een sterk karakter hebben en het lokale terroir op een uitzonderlijke manier weerspiegelen. Geproduceerd in een gelimiteerde serie van 1300 flessen. Gekenmerkt door een intense robijnrode kleur en een hoge mate van complexiteit, opent de wijn in de neus met een aanvankelijk dominante en interessante combinatie van munt, blauwe pruim en aronia die met de tijd sterker wordt. Extra fruitig karakter wordt gegeven door zwarte bessen, bosbessen en overrijpe peer in combinatie met vanille en aangename mineraliteit. Een interessante blend met een hoge mate van complexiteit, aangename mineraliteit en uitstekende balans.

Andere suggesties…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.