Een uitstekende Cabernet Sauvignon Rosé met een eigen stijl en signatuur. Geproduceerd in een gelimiteerde serie van 1380 flessen. Droge, lichte perzikkleur met een delicate, elegante neus die wordt gedomineerd door bloemige tonen die evolueren naar brandnetel en kweepeerbloesem na een paar wervelingen van het glas. De smaak biedt een frisse en levendige aanzet, gevolgd door aroma’s van expressieve tonen van zoete aardbei en meloen tegen een achtergrond van aangename mineraliteit. Fijn eiken karakter omringt het zonder het midden van de wijn binnen te gaan, die gericht is op verse roomaroma’s op basis van lemon curd en appelboter. De smaak is zacht, goed gestructureerd en verfijnd, het resultaat van een subtiel evenwicht tussen finesse en minerale spanning.
Prisoe Signature Rosé
Een geweldig Cabernet Sauvignon Rosé-aanbod voor roséfans die op zoek zijn naar iets anders, uitgesproken mineraal en een heel eigen terroir in zich dragen.
€ 13,95 /750ml
Op voorraad
PROFILE | Sappig, Droog, Mineraliteit |
---|---|
VARIETAL | 100% Cabernet Sauvignon |
Oorsprongsbenaming | BGA Donauvlakte, Beloslav, dorp Strashimirovo |
REGIO | Zwarte Zeekust (Noord) |
ALCOHOL | 13.5% vol. |
HOE TE DIENEN | iets warmer (7°C tot 10°C) |
100% Cabernet Sauvignon
Over de wijn
Passend eten
Combinatie met eten
delicate eendenborst, kalkoenvlees op smaak gebracht met olijfolie en kruiden |
|
Gebakken aubergines met gekarameliseerde uien |
|
Een canapé van geitenkaas als hors d’oeuvre
|
Wijnspecificaties
Aantekeningen van de wijnmaker
De wijnmakerij Prisoe ligt in de appellatie Donauvlakte en ligt aan de voet van het dorp Strashimirovo. De bodem is arm en bestaat uit kalksteen, zandsteen en mergel uit het Boven-Krijt. De wijngaarden van Prisoe staan bekend om hun terrasvormige landschappen gebouwd van hardsteen met wijnstokken, die zijn geplant in uitgestrekte terrassen met verschillende belichtingen. De zeelucht compenseert de zuurgraad van het terroir en de geringe regenval. Het wijnhuis is gelegen op 20 ha, volledig gewijd aan de wijnproductie van het bijzondere terroir van het gebied komt tot uiting in de zeer zanderige bodems. De teeltmethoden zijn traditioneel: de grond wordt machinaal bewerkt en jonge scheuten worden met de grootste zorg voor de plant getraind.