2016

BRATANOV Syrah Elitsa GRAND Private Reserve

Extreem diep paarse kleur. Zacht maar vol van smaak met zeer goed rijp fruit, korrelige en rijpe tannines, een fluweelzacht gevoel en een aantrekkelijke mokka-afdronk.

 28,95 /750ml

Op voorraad

PROFILE

Zijdeachtig, Droog, Leeftijdswaardig

VARIETAL

100% Syrah

Oorsprongsbenaming

BGA Thracische vallei, Harmanli, dorp Shishmanovo

REGIO

Sakar (Zuiden)

ALCOHOL

14.5% vol.

HOE TE DIENEN

warm (15°C tot 18°C)

100% Sarah

Over de Wijn

De Syrah is de nieuwe ster van Zuid-Sakar en ook de kenmerkende wijn van Bratanov Winery. Deze signatuurwijn, geproduceerd in beperkte hoeveelheden van slechts een paar honderd kisten per jaar, is een ware schat voor degenen die dit type druif waarderen. De wijngaarden bevinden zich op de zonnige heuvels van het mysterieuze Sakar-gebergte, in twee verschillende gebieden nabij het dorp Shishmanovo, in de buurt van de stad Harmanli. De nabijgelegen rivier de Maritsa en de winden vanuit de Egeïsche Zee, die langs de rivier de weg naar binnen dringen, creëren een bijna mediterraan klimaat. De wijn die wordt gemaakt van deze volwassen wijnstokken, die zonder irrigatie worden geteeld, belichaamt echt de historische essentie van de Sacar-heuvels.

Met een diepe kleur en een complex aromaprofiel dat noten van bramen, pruimen, tabak, kardemom, gedroogde kruiden en ceder kan bevatten. Zachte tannines en geïntegreerde zuurgraad resulteren in een gebalanceerde en soepele textuur. In de mond kun je smaken van donkere vruchten, cacao en subtiele hints van vanille verwachten, afkomstig van de rijping op eikenhout.

GESCHIKT ETEN

Foodpairing

Geroosterd rood vlees (wild, kalfsbiefstuk), met wijnsauzen op basis van fruit

Stoofschotels van vlees

Gerijpte gele kazen

Wijn specs

Opmerkingen van de wijnmaker

Met deze nobele Syrah heeft Bratanov een goede balans bereikt tussen fruitrijpheid en behoud van zuurgraad. Diep robijnrode kleur met grafiettonen. Een complex en kruidig aroma van mokka, pure chocolade, peper en geroosterde noten. De body is complex en gestructureerd, met een balans tussen rijpe tannines en elegantie. Dit is de vijfde oogst van deze uitzonderlijke Syrah, maar de eerste waarbij de fermentatie “wild” is, met de natuurlijke microflora van de wijngaard. Het wijn rijpt 30 maanden in vaten en nog eens 3 jaar (!) in de fles voor release in april 2022. Ongefilterd – fijn bezinksel mogelijk. Beperkte oplage van 6.782 flessen.

Andere suggesties…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.