2015

Manastira Riverside Mavrud

Een soepele en boeiende inheemse Bulgaarse rode Mavrud die verrukt met aantrekkelijke borstelstreken van bessen en noten met kenmerkende droge maar fruitige smaken, zijdezachte tannines en licht eikenhout.

 11,95 /750ml

Op voorraad

VARIETAL

100% Mavrud

PROFILE

Droog, Fluwelig, Vol

Oorsprongsbenaming

BGA Thracische vallei, dorp Lesichevo

REGIO

Thracische Vallei (Sredna Gora)

ALCOHOL

14% vol.

HOE TE DIENEN

iets warmer (18°C tot 21°C)

DECANTEREN

60+ min.

100% Mavrud

Over de wijn

Deze Mavrud heeft een intens robijnrode kleur. Het aroma onthult tonen van rood fruit zoals veenbessen, aardbeien en goed gerijpte pruimen, geroosterde rode paprika, cheddar en chocolade vallen ook op in de smaak. Het rijpte 8 maanden in nieuwe Franse barriques. Deze wijn is excentriek, energiek en krachtig. Wijnmakerij Manastira heeft een enorme focus op kwaliteit boven kwantiteit. Het familiewijnhuis is kleinschalig, exclusief en gericht op detail. Het wijnhuis is geen onbekende in de schijnwerpers en ontvangt veel lovende kritieken van wijncritici. Er is geen beter moment dan nu om de magie te ontdekken van Mavrud van een van de beste van de Thracische vallei.

Passend eten

Combinatie met eten

gegrild vlees en geroosterde groenten, gedurfde gerechten, zoals runderstoofpot, gestoofd rundvlees, geroosterde lamsbout

brood en oude harde kazen

Heerlijk om alleen van te nippen

Wijnspecificaties

Aantekeningen van de wijnmaker

De oude Bulgaarse variëteit Mavrud is vooral bijzonder voor de oenologen van het klooster, die al jaren opmerkelijke wijnen maken van hun eigen wijngaard. De kleur van de wijn – dicht, robijn met violette tinten, is slechts een opmaat naar het meerlagige aroma met overheersende accenten van rode peper, wijnblad, bramen en klein zwart fruit. Krachtige, goed gestructureerde body met fijne tannines en een fruitig-kruidige afdronk. De wijn heeft een goed bewaarpotentieel.

Andere suggesties…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.