Filosofie

Bulgarian Wine House is een manier van reizen, waarmee je jezelf onderdompelt in het eeuwige verhaal van de wijnproductie – een erfenis die eeuwenlang is geschreven en doorgegeven. Dit huis van Bulgaarse wijn in een ver land, is gebouwd vanuit mijn verlangen om te leren en u het verhaal van ons gulle land te vertellen. Onder dit dak vindt u een overvloedige verzameling druivensoorten die moeiteloos zijn geaard in de diverse terreinen, temperaturen en hoogtes. Je leert verhalen van de mensen die het koesteren.

Visie

Dit project belichaamt een zoektocht naar de zuiverste uitdrukking van ons land, een verkenning van zijn rijke geschiedenis en een diepe verbondenheid met zijn ziel. Onze reis is gericht op het creëren van een gedurfde, onvervalste wijn – een nieuw hoofdstuk dat elk jaar wordt geschreven, geweven uit de unieke omstandigheden van het wijnjaar en het terroir. Eenvoud leidt ons pad, terwijl we wijnmakers volgen die een uitgesproken touch hebben. De rode draad tussen onze wijngaarden is de niet aflatende passie van degenen die de aarde verzorgen en de beste druiven oogsten. Hun vakmanschap transformeert deze druiven in wijnen die de essentie belichamen van de regio’s waar ze vandaan komen.

Wat ons onderscheidt

Bulgarije, vaak een verborgen juweel in de wijnwereld, beschikt over een uniek terroir en druivendiversiteit die het onderscheiden van andere landen. De Thraciërs, met bewijzen van wijnbouw die teruggaan tot 4000 voor Christus, dragen bij aan de rijkdom van ons erfgoed. De Bulgaar respecteert en eert wijn op gelijke voet met brood. De belangrijkste bron van inkomsten is de wijnbouw en wijnmakerij, en lokale wijnkelders produceren wijnen die bekend zijn in het hele Romeinse Rijk. Na een ernstige economische neergang is er een opleving in de Bulgaarse wijnbouw, gedreven door een nieuwe generatie wijnmakers die zich richten op kwaliteit en inheemse druivensoorten. Oude wijnstokken, waarvan meer dan de helft ouder is dan dertig jaar, geven onze wijnen een ongeëvenaarde complexiteit en diepte.

Voordelen voor de consument

Bulgarije is vandaag de dag niet langer een krachtpatser op het gebied van wijnexport en kan wijnbewustzijn opbouwen op een druk wereldtoneel.

Onze ambitie is om een wijn te presenteren die het kenmerkende smaakprofiel belichaamt dat geworteld is in het overvloedige potentieel van ons land.
De wijnen bevatten druiven van vertrouwde, duurzame wijngaarden – het is het ultieme bewijs van terroir en laat zien wat het betekent om vandaag de dag wijnmaker te zijn.

Via onze blog kunt u ontdekken:

De manieren om elders te werken en wijn te produceren.
Europese landen bieden een mozaïek van klimaten waar klimatologische kwesties verschillen.
We kunnen altijd leren van onze buurman…

De impact van klimaatverandering in wijnproducerende landen en begrijp de biodynamische strategieën van boeren.

Leef onze passie en deel het.
Om de wereld van wijn toegankelijker te maken.

Ervaar onze wijnen

We nodigen je uit om de essentie van het Bulgaarse wijnmaken zelf te ervaren. Bezoek onze “Gift of Nature” wijntafel en ontdek de geschiedenis, de passie en het vakmanschap die in elke fles zitten. De natuur is onze speeltuin. Of proef de vruchten van het werk van onze wijnmakers door onze wijnen online te kopen en de unieke smaken van het Bulgaarse terroir te ontdekken. Ga met ons mee op deze reis en laat onze wijnen je toegangspoort zijn tot het hart van ons land.

Minder is meer

Proef het verschil

Deze wijnen hebben de “minder is meer” ideologie.

Klaar om aan deze unieke wijnreis te beginnen? Klik op de knop hieronder om onze voortreffelijke Bulgaarse wijnen te ontdekken en een stukje van deze betoverende ervaring in huis te halen. Proost op nieuwe avonturen in het comfort van je eigen ruimte!

De geschriften

Een aromatische boodschap in een fles die voorbestemd is om een blijvende herinnering achter te laten.

Hier duiken we in de innovatieve aanpak van Bulgarije om wijn te maken die doordrenkt is van traditie, vergezeld van de boeiende verhalen van de belangrijkste wijnmakers. Door mijn geschriften maken we een reis door oude wijngaarden, waar rijen stevige, knoestige wijnstokken het gewicht van overvloedige druiven dragen. In onze zoektocht naar uitzonderlijke wijnsoorten laten we ons inspireren door de tijdloze klassiekers van onontdekte wijngebieden. Samen zullen we de druiven ontdekken die een blijvende genegenheid voor onze bodem koesteren.

Het eten

Eten en harmonie met Bulgaarse wijnen

Ga mee op een culinaire odyssee waar dineren onze wijnreis verrijkt en waar we door ons te verdiepen in de fijne kneepjes van wijn dieper kunnen genieten. Dompel jezelf onder in de kunst van wijnmeditatie (geen eerdere ervaring nodig) terwijl we je begeleiden door deze betoverende virtuele reis met Bulgarian Wine House. Ontdek een wereld waar smaken en kennis samenkomen in een fascinerende omgeving.

Bezoek Bulgarije

Beleef de reis, breng de smaak mee naar huis

Je bestemming is nooit een plaats, maar eerder een nieuwe manier om je thuis te voelen in het buitenland. – Henry Miller

Verbonden zijn

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Ons adres

Gevestigd in Nederland

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.